Programma

10.00 Koffie/ thee met lekkers

             Leef je uit met eigen baksels


10.30 – 12.30 keuzemenu:

  1. Moderne Devotie door Mink de Vries

Rondwandeling en gesprek over Moderne Devotie en woon – en geloofsgemeenschappen ( het hart van de Moderne Devotie), toen en nu. De gemeenschappen van de MD bevonden zich tegenover Timon aan de Koestraat.

2. Godly Play door Thera

Godly Play combineert en integreert taal en spel. Het is een aandachtige en geconcentreerde manier van werken. Kinderen leren ontdekkenderwijs en ervaringsgericht. Alle zintuigen doen mee. Godly play is voor iedereen die betekenis wil vinden in zijn leven, bij persoonlijke ervaringen en deze wil verbinden met Bijbelse verhalen.


12.30 – 14.00 Lunch en ontmoeting

We maken samen een stoofpot boven een vuurtje. Neem iets mee uit de ingrediëntenlijst, bijvoorbeeld een wortel, pompoen of een beetje linzen.


14.00 – 16.00 Keuzemenu:

  1. Rondleiding in moestuin van Roos

De moestuin is grotendeels gebaseerd op permacultuur. Tijdens de rondleiding krijg je uitleg over deze principes en de verschillende soorten planten. Moestuin is aan de Kuyerhuislaan. (45 min lopen). Daarom is het handig om een OV fiets te hebben. Tegenover de tuin kan je ook mooi wandelen.

2. Reisgenoten door Johan ter Beek 

Reisgenoten is een nieuwe manier van bezig zijn met christelijk geloof. Niet langer als set van overtuigingen maar als set van oefeningen. Het gaat bij reisgenoten om om geloof als lifestyle en niet om dogma’s. De kerk is bij reisgenoten een oefenplaats geworden. Bij reisgenoten ga je elke maand aan de slag met een of meer oefeningen. Die beslaan het hele leven. Meer hierover in deze workshop!

Johan is een Zwolse theoloog, gamedesigner en innovator. Hij werkt voor de PKN en is getrouwd met Marlies, samen hebben ze een zoon, Mas.


16.00 – 16.30 thee/fris

Centrale afronding. Ervaringen uitwisselen.


17.00 – 18.00 Taizeviering in de Grote Kerk - optioneel